Til inspiration for andre vil vi her fortælle, hvordan det lykkedes os at købe vores drømmehus i Spanien. Vi er et restauratørpar, der arbejder hårdt i sæsoner. Derfor har vi i mange år gået og drømt om at have vores egen feriebolig sydpå, hvor vi let kan tage ned og nyde det gode vejr i egne, trygge omgivelser. Vi har flere gange rejst i Spanien og elsker den afslappede livsstil, og vi var begge enige om, at Costa del Sol, med 320 solskinsdage om året, var stedet. Men med en travl kalender vidste vi ikke, hvordan vi skulle gribe det an. Skæbnen ville så en dag, at vi på Instagram så et opslag fra Quist Real Estate med nogle flotte nybyggede lejligheder i Fuengirola. Dette opslag ledte os videre til hjemmesiden for Quist Real Estate, og vi må sige, at det blev starten på vores eventyr her i Spanien. Vi udfyldte kontaktformularen og blev hurtigt ringet op af Sebastian fra Quist Real Estate, der venligt hjalp os med oplysninger og gode råd til, hvilke overvejelser vi
indledningsvis skulle gøre os.

spain photo

Opstil klare kriterier for, hvad der er vigtigst for jer indenfor hver kategori:
Beliggenhed – skal det være i byen eller i lidt roligere landsby op ad bjergene, skal det være tæt på stranden, tæt på indkøb, tæt på golfbaner, tæt på motorvej, tæt på offentlig transport, tæt på lufthavn, Udsigt – havudsigt, bjergudsigt, sydvendt, nordvendt…

  1. Nybyg eller gensalg – er man til nybyg i moderne design eller mere til charmerende spansk stil.
  2. Boligtype – hus, rækkehus, lejlighed (herunder hvilken etage)
  3. Størrelse – antal værelser, skal der være plads til besøg af børn, børnebørn, venner.
  4. Faciliteter – stor terrasse, have, privat pool, adgang til fællesfaciliteter som fitness, spa mv.
  5. Økonomi/budget – max. beløb, undersøg og snak evt. med banken om, hvilket beløb der kan købes bolig for.
  6. Udlejning – skal boligen også udlejes.

Vær Realistisk til Prioriteringslisten

Der er ingen idé i at sætte en stor ny penthouse i dyrt attraktivt område som 1. prioritet, hvis økonomien sætter en begrænsning herpå, og hvis man ikke har skruet hænderne godt sammen, er et håndværkertilbud nok heller ikke en god idé, medmindre man selvfølgelig har økonomi til professionel hjælp etc. Så vær omhyggelig i overvejelserne.

Vi vidste vi ville gå efter en lejlighed i nybyggeri, da det betyder meget for os at have så lidt vedligeholdelse så muligt, og tiltrækkes af det stilrene design med store terrasser.

Men områderne kendte vi ikke så meget til, hvorfor vi blandt andet på Quist Real Estates hjemmeside læste om de forskellige byer og hvor de ligger.

På baggrund af vores prioriteringer og efterfølgende samtaler med Sebastian fremsendte Quist Real Estate os materiale på boligprojekter, der matchede vores ønsker. Man kan godt selv søge inspiration på nettet, men vores erfaring viste, at det bedste resultat opnås ved at lade professionelle folk lave konkrete søgninger efter egnede boliger ud fra de krav og kriterier man ønsker opfyldt.

spain photo

Quist Real Estate fandt nogle virkelig gode boliger til os, og vi aftalte en besigtigelsestur, hvor Sebastian ville vise os de forskellige områder og boligprojekter.

Besigtigelsesturen var en succes! Sebastian hentede os på hotellet og havde planlagt ruten for fremvisningerne. Allerede på første dagen faldt vi pladask for et af projekterne. Sebastian anbefalede os dog at vi fortsatte fremvisningerne af de andre aftalte boligemner inden vi tog den endelige beslutning, ligesom han kørte os rundt og viste os de forskellige områder med kyndig vejledning i fordele og ulemper. Vi kunne ikke slippe tankerne fra projektet vi faldt for, og vi endte med at skrive reservations-kontrakt under på en fantastisk lejlighed.

Sebastian Quist hjalp os herefter med at arrangere et hastemøde med en dansk advokat, som er helt uundværlig i købs-processen. Advokaten kigger alle dokumenter igennem og hjælper med alt det praktiske i forløbet, herunder anskaffelse af NIE-nr. (ligesom et dansk personnummer), der er nødvendigt, når man køber fast ejendom i Spanien. Vi kan på det varmeste anbefale, at man giver advokaten fuldmagt til at repræsentere én, da der er rigtig mange dokumenter, der løbende skal tages stilling til, og det er umuligt selv at finde ud af.

Vi har været yderst tilfredse med den danske advokat, og takker Quist Real Estate mange gange for den gode anbefaling. Alt er efterfølgende gået glat, og selv efter købet har vores ejendomsmægler hjulpet os med kontakt til bank og forsikringsselskab og andre praktiske ting.

Vi er nu de lykkelige ejere af en fantastisk lejlighed, hvor vi glæder os til at tilbringe mange dejlige ferier.  Vores råd til andre, der drømmer om at investere i en feriebolig i Spanien, er derfor at tage kontakt til en dansk ejendomsmægler i Spanien, der yder professionel hjælp og rådgivning, og giver en den fornødne tryghed, man har brug for.

Besøg Quist Real Estates hjemmeside, og find din drømmebolig her!

Share: